Waterwinter..

Waterwinter 10-20mm SD14

About Carl Rytterfalk

Welcome to my blog! I'm Carl Rytterfalk, a swedish photographer who loves everything that is interesting in the world of photography. In 2002 I fell in love with the three layered Foveon sensor and has since then been an addicted user of Sigma cameras. Though I use Canon and Nikon as well. :)
This entry was posted in 10-20, Full size, Sigma Photo Pro, Sigma SD14 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Waterwinter..

 1. dp funs says:

  ohh,How beautiful warmly winter~!

 2. sumi says:

  i love this foto …

 3. Anna says:

  Tack så mycket för din kommentar! Jag ska ta tag i mitt fotograferande det här året, ska bla gå på en studiokurs så jag lär mig ljussättning. Och jag hoppas det triggar mig att fortsätta utvecklas. Ibland känns det lite krångligt att bli nått i fotobranchen men det är ju där jag vill vara (trots att jag snart har en annan examen). Jag flyttar till Göteborg till sommaren så jag träffas gärna då för lite tips från en expert:) God fortsättning!

 4. Carl @ work says:

  Dp funs and sumi – Thanks for your comments! :D

  Anna, fotobranschen är tuff men hitta din grej så är det lättare. En sak som jag lärt mig är att försöka hitta sin stil och hålla fast vid det. Nått som folk känner igen. jag har för många stilar för att kunna leva på mitt fotande. Jag jobbar med ungdomar också för att kunna försörja mig. Det är också enormt inspirerande att göra två saker. :D

  Säg bara till när du dyker upp, Göteborg har mycket fint att fota. :)

 5. Gareth says:

  Carl – what beautiful images. It’s been cold here in the UK, but nothing like this!

 6. Rene says:

  hi carl,

  i realy like you Style making photos, and read you blog very often. I have linked you from my Blog ( http://penner.name ), where i wirte about the Sigma SD14 to (but in german). May you you can link me back from your blogroll?

  LG
  rené

 7. Anna says:

  Jag tänkte bara kolla en sak med dig Carl. Jag fotade en tjej idag och vädret bestod av ett tungt molntäcke med lite snö i och inte en gnutta till sol. Var tvungen att köra upp iso’t till 800 på min gamla canon eos 10D samt använde extern blixt. Använde min canon strandardzoom samt en tele (dock borde jag nog kanske skippat telen då den snor ljus). Jag tycker inte att bilderna blev tillräckligt skarpa. Långt ifrån till och med. Vad ska jag göra?! Hoppas du orkar svara :)

  Länk till bilderna:
  http://fashionandphoto.blogg.se/2009/january/annika.html

 8. Anna > try duplicating the layer in Photoshop, choose “Overlay” blend mode for the top layer, then go to the Filter menu, choose Other > High Pass, and play around with the settings.

  The trick is to use a high enough setting to emphasize edges and forms, without also emphasizing the noise.

  Then after applying the filter, you reduce the opacity of the layer, until you think it looks natural.

 9. Myga says:

  Hi Carl! :)

  Great update withe the site layout, look’s really “pro” now :)
  Don’t You feel the need to upgrade the hardware a bit? I know Sd15 is still not there, so there is nothing realy to change, but is it only me who like’s the boos’t that came’s with new piece of fresh minty piece of hardware? :) Can’t wait when SD15 show’s up. Not because I want to buy one, but I’m pretty sure You’r gonna get it just a little bit bofore every one else does, and show us some great pics, whith that minty fresh blow. As You allways do. I really counting on You with that :) Keep up the good work

 10. Rytterfalk says:

  Anna!

  Ledsen att jag kommer med så sent svar. Jag arbetar också med ungdomar och ibland tar det helt enkelt all min energi!

  Till din fråga. Brukar optiken ge dig fina bilder annars? Och när du fotograferar i ett sådant högt ISO-tal – brukar det bli hyfsat skarpa bilder? På bilderna så ser det ut som om du har vidöppet, (stor bländare typ 2.8 eller liknande) och isåfall så kan oskärpan som du upplever bero på detta. Om du minskar bländaren något till, säg f4 så finns det en stor chans att bilderna blir skarpare. Du får ett annat djup också, åt fel håll gissar jag mot vad du önskar men det kan det vara värt.

  De bilder du visat så kan man inte avgöra något vad gäller skärpan – tycker de ser bra ut. Men så är de också enormt förminskade.

  Varför behöver du köra med ISO800 föresten? Det låter överdrivet tycker jag. Att köra med en längre slutartid, lägre ISO-tal och leka lite skulle kunna ge dig bättre brus och roligare bilder. :)

 11. Varför denna webbplats inte har andra språk stöd?

 12. thechebb says:

  Carl,
  Truly Magical. Best belated New Year’s wishes to you, Linn and your family!
  Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Optionally add an image (JPEG only)